24 שעות סיור קולינרי בבריסל

בריסל בירת בלגיה, היא לא יעד פופולארי בקרב הישראלים, אבל טרנד הפודי'ז העולמי, הוא סיבה נהדרת לערוך אתה הכרות אינטימית, להתוודע לקולינריה העשירה שהיא מציעה וליפול לזרועות השוקולד, הבירה, העוגות והגבינות המע(א)לפות שיש לה להציע. בואו לנשנש.

רגע יש הקדמה!
שנייה לפני שמסתערים על העיר, חשוב להבין את הסצנה הקולינרית החדשה בבריסל שתעשה לכם סדר ותבהיר מה צפוי לכם. בריסל בפרט ובלגיה בכלל, נמצאות בשיאה של מהפכה בתחום המזון, ששורשיה טמונים בשנות ה-80. לא אכנס לנבכי ההיסטוריה אבל משבר חקלאי ומגבלות סחר הביאו לירידה באיכות האוכל שהפך ליותר ויותר תעשייתי. התוצאה הייתה של היפוך מגמה ויצרנים קטנים עברו לנישה של מזון איכותי בריא כולל מיקרו מבשלות בירה, יצרני גבינות ועוד. הטרנד של החזרה לשורשים והחיבור לערכי המוצר שאבדו בדרך, נמצא בשיאו גם באירופה, אבל בבריסל זה בולט בכל מקום. הגישה הפילוסופית כאן דוגלת בכבוד לאוכל טוב, בקשר ישיר עם היצרנים והיכרות מעמיקה אתם, בביטול המתווכים שבדרך ובהבנה שאוכל איכותי יקר יותר. המשמעות העיקרית נוגעת להקפדה על חומרי גלם וזה אומר פרודוקטים בריאים, אורגנים, ביו דינמיים, שמכבדים את הסביבה ומתקרבים לאדמה אבל מתרחקים ממוצרים מתועשים. בשורה התחתונה – האוכל איכותי, מיוחד ולפעמים קצת יותר יקר. זהו עכשיו אפשר להתחיל.